مدارس و دانشگاه‌های مازندران تا پایان هفته غیرحضوری شد جزئیات تأثیر معدل در کنکور تصویب شد / برگزاری امتحان نهایی در پایه یازدهم فقط برای ۶ درس مدارس کردستان روز یکشنبه تعطیل است مدارس طالقان و آسارا تعطیل شد مدارس آذربایجان شرقی فردا غیرحضوری‌اند غیرحضوری شدن فعالیت مدارس ابتدایی استان زنجان در شیفت صبح فردا مدارس ابتدایی قزوین یکشنبه غیرحضوری شد دادستان کل کشور: مرخصی برای مدیران دارای مسئولیت در نوروز ممنوع است مدارس ۵ شهرستان استان کرمانشاه فردا یکشنبه غیرحضوری شد مدارس تهران یکشنبه غیرحضوری است؟ فردا مدارس ایلام غیرحضوری است / کار اداره‌ها با تأخیر آغاز می‌شود خارج کردن رحم ۳ کیلویی از شکم زن اسفراینی پذیرش ۱۸ هزار رد شده آزمون استخدامی آموزش و پرورش/ حدود ۵۷۰۰ نفر از شرکت‌کنندگان آزمون کیفیت بخشی مجدداً قبول شدند کولاک شدید در گردنه اسدآباد و گرین نهاوند صدور هشدار قرمز در گیلان/ پیش‌بینی بارش برف تا ۲ متر

کدام خوراکی ها دشمن آلودگی هوا است؟

مواد غذایی مانند هویج و کرفس می‌تواند از افراد در برابر سموم موجود در آلودگی هوا محافظت کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۰ - ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - 2022 May 16
کد خبر: ۱۳۳۹۶۴

به گزارش راهبرد معاصر اگر در یک منطقه‌ای آلوده زندگی می‌کنید، بهتر است هنگام خرید حتما برخی سبزیجات را در سبد خرید خود قرار دهید چرا که تحقیقات جدید دانشمندان دانشگاه "دلاوِر" (University of Delaware) نشان داده که مصرف بیشتر سبزیجات چَتریان مانند کرفس، هویج، شَقاقُل یا هویج قمی و جعفری می‌تواند به کاهش اثرات منفی ناشی از آلودگی هوا کمک کند.

به نقل از اس اف، محققان آمریکایی طی این مطالعه که به رهبری "جا کیوم کیم" (Jae Kyeom Kim) استادیار بهداشت رفتاری و تغذیه انجام شد به بررسی اینکه چگونه این خانواده از سبزیجات خاص از بدن در برابر تجمع آکرولئین (Acrolein) محافظت می‌کنند، پرداختند. آکرولئین یک تحریک کننده ریه و پوست با بوی نامطبوع قوی است. آکرولئین در مقادیر زیادی هم در دود سیگار و هم در اگزوز خودرو وجود دارد.

آلودگی هوا یک مشکل عمده بهداشت جهانی است که سالانه عامل مرگ بیش از چهار میلیون نفر است.

در یک سری از آزمایش‌های آزمایشگاهی، محققان بررسی کردند که چگونه سبزی‌های گروه چتریان که سرشار از مواد مغذی گیاهی هستند، سمیت‌های ناشی از آکرولئین را کاهش می‌دهند. یافته‌ها نشان می‌دهند استرس اکسیداتیو که توسط آکرولئین ایجاد می‌شود، واقعا می‌تواند توسط سبزیجات کاهش یابد.

دکتر "جیلیان ترابولسی" (Jillian Trabulsi) در یک بیانیه دانشگاهی گفت: تحقیقات کیم نشان داد که سبزیجات از طریق افزایش فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی سبب سم‌زدایی می‌شوند. نتایج حاکی از آن است که این گونه سبزیجات ممکن است از آسیب‌ها و التهاب ناشی از آکرولئین محافظت کنند، زیرا در کبد، سبزیجات عملیات تبدیل آکرولئین به اسید محلول در آب برای دفع از بدن را افزایش می‌دهند.

پروفسور کیم گفت: مقدار کالری مصرفی روزانه این گونه سبزیجات برای انسان تقریبا ۱ و ۱/۳ فنجان در روز است. در نتیجه خوردن سبزیجات بیشتر به مبارزه با تجمع مواد سمی ناشی از قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا کمک می‌کند.

یافته‌های این مطالعه در مجله "Nutritional Biochemistry" منتشر شد./باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر